Wout van Aert baalt na lekke band: 'Ik was misschien wel de betere'

Mathieu van der Poel won de X2O Trofee in Herentals en maakte op die manier een einde aan de zegereeks van Wout van Aert. Dat duel werd helaas ontsierd door een lekke band voor Van Aert in de slotronde.

Herentals Cross 2023

Van der Poel zag de lekke band van Wout van Aert en bleef dan ook bescheiden in zijn zegegebaar, terwijl Van Aert erg baalde. "Ik reed lek. Ik voelde net voor de materiaalpost dat ik begon te schuiven”, legt hij na afloop uit. “Ik twijfelde om binnen te gaan in de materiaalpost, maar dan was het zeker voorbij. Het is sowieso balen. Gelukkig had ik een paar minuten om te bezinnen voor ik aankwam."

Van Aert maakte nochtans een goede indruk en leek op weg om opnieuw het sprintduel te winnen. "Ik probeerde Mathieu enkele keren te lossen, misschien was ik wel de betere vandaag. Maar het is lastig om iemand van zoals Mathieu eraf te rijden."

Toch heeft Van Aert ook erg genoten om voor thuispubliek te rijden. "De opkomst was superleuk. Zoveel volk. Ik had liever afgesloten met winst, maar ik hoop dat we spektakel hebben kunnen leveren", aldus Wout van Aert.

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023