Vermoeide Van Aert is zelf verbaasd over prestatie: 'Echte versnelling zat er niet meer in'

Wout van Aert demonstreerde in de kuil van Zonhoven nog maar eens zijn overmacht met een indrukwekkende onemanshow en was daar zelf ook wat verbaasd over.

wereldbeker veldrijden Zonhoven - 2023 elite men

Van Aert hield aan de finish maar liefst 1'22" over op Van der Poel. "Eerlijk gezegd ben ik daar wel wat verbaasd over, maar het is voor iedereen een zware periode geweest", klonk het na afloop in het flashinterview. "Ik had vandaag het gevoel dat ik wel aan een hoog tempo kon rijden, maar die echte versnelling zat er na een aantal zware crossen niet meer in. Die versnelling is afgebot en die moet terugkomen door even te rusten."

Van Aert zet, net als Van der Poel, zijn crossfiets even aan de kant en gaat de Spaanse zon opzoeken om er wat trainingskilometers af te werken. "Ik wil eerst even goed rusten en dan flink trainen op ploegstage. Ik heb gewoon nood aan trainingskilometers."

Tot slot dank hij ook het talrijk opgedaagde en enthousiaste publiek. "Het is de enige cross op de kalender waar je die connectie met het publiek hebt. Je hoort aan het publiek als er iets gebeurt: een val of een mooie passage. Dan gaan de decibels de lucht in. Dat is toch wel genieten, ook al ben je hard aan het afzien", aldus Wout van Aert.

Achtergrond
  • Photo: PN/Cor Vos © 2023