Mathieu van der Poel: 'Dit was mijn beste dag op de fiets!'

Mathieu van der Poel was er na afloop van zijn overwinning in Parijs-Roubaix als de kippen bij om zijn uitstekende ploeg te bedanken.

Paris Roubaix 2023 elite

De kersvers winnaar loofde eerst zijn ploeg. "Wat hebben we als ploeg goed gereden vandaag. Ongelooflijk. Dit was mijn beste dag op een fiets! Ik had superbenen en probeerde de groep onderweg al een paar keer uit te dunnen, maar Van Aert was ook heel sterk. Jammer dat die valpartij met Degenkolb gebeurde, maar ik kwam vlotjes terug aan het wiel van Wout."

Van Aert reed daarna lek op het Carrefour de l'Arbre. "Ik had niet meteen door dat hij lek stond, maar toen ik hem passeerde merkte ik dat de snelheid aanmerkelijk lager lag. Dat is wel jammer natuurlijk, anders waren we waarschijnlijk met zijn tweeën naar de streep gereden. Je moet ook een beetje geluk hebben in deze koers."

MVDP kon maar moeilijk beseffen hoe goed zijn voorjaar was. Hij gaf aan eigenlijk geen last meer van zijn rug te hebben en daardoor eindelijk weer echt kon laten zien waartoe hij allemaal in staat is.

"Het is moeilijk om dit klassieke voorjaar te beschrijven, maar het is zonder twijfel mijn beste ooit. Geweldig om mijn voorseizoen zo af te kunnen sluiten. Soms haat je deze koers, maar vandaag houd ik ervan. We reden enorm snel van start tot finish, maar ik was supersterk vandaag. Misschien dat mensen denken dat dit normaal is, maar voor hetzelfde maak ik dit nooit meer mee."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos ┬ę 2023