Greg Van Avermaet kondigt afscheid aan: 'Extreem trots op wat ik bereikt heb'

Greg Van Avermaet heeft op 37-jarige leeftijd beslist om afscheid te nemen van de wielersport. Na dit seizoen hangt hij zijn fiets aan de haak.

Olympic Games 2016 roadrace men

Van Avermaet, die binnenkort zijn 38e verjaardag viert, houdt het na 17 seizoenen op het hoogste niveau voor bekeken. De Olympische kampioen van Rio kondigde zijn afscheid aan in een video op Instagram.

"Aan dit avontuur komt helaas een einde. Hoe moeilijk de beslissing ook was, als ik erop terugkijk, ben ik enorm trots op wat ik verwezenlijkt heb. Ik gaf elke dag het beste van mezelf, om achteraf geen spijt te krijgen. Ik heb niet alleen genoten van de overwinning, maar ook van de weg er naar toe."

"Ik wil alle mensen bedanken die in mij geloofden en me hielpen tijdens mijn carrière. Ik ben al mijn fans enorm dankbaar, niet alleen voor hun steun tijdens mijn gloriedagen, maar ook tijdens de moeilijke tijden. Nu is het tijd om wat meer tijd door te brengen met mijn vrouw en kinderen en op zoek te gaan naar andere doelen in het leven. Hopelijk zal ik dezelfde passie vinden."

"Tot het einde van het seizoen zal ik nog steeds alles geven met mijn team AG2R-Citroën, dat ik bedank voor het vertrouwen en de teamgeest de voorbije drie jaar. Hopelijk kan ik het seizoen afsluiten met een paar mooie resultaten!"

Van Avermaet kan terugblikken op een glansrijke carrière. Zijn grootste triomf behaalde hij in 2016 door olympisch goud te veroveren in Rio de Janeiro. Een jaar later zette hij Parijs-Roubaix, zijn enige monument, op zijn palmares. In 2015 en 2016 won hij twee ritten in de Tour en droeg hij drie dagen lang de gele leiderstrui.

Verder staan de Grand Prix Cycliste de Montréal en de Omloop het Nieuwsblad twee keer op zijn erelijst en won hij Tirreno-Adriatico, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. In totaal boekte hij maar liefst 41 profzeges!

Nieuws
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2016