Opvallend: Sven Erik Bystrøm heeft corona, maar blijft in Giro: 'Anders haalt niemand Rome'

Ook Sven Erik Bystrøm testte positief op het coronavirus, maar blijft in tegenstelling tot Remco Evenepoel wel verder koersen.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Het coronavirus waait door het Giro-peloton. Remco Evenepoel, Filippo Ganna, Rigoberto Uran en nog enkele renners hebben het beestje ondertussen te pakken en hebben de Giro d'Italia verlaten. Terwijl de coronaregels in de Giro aangescherpt worden, testte Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Circus-Wanty) eveneens positief, maar de Noor kiest er opvallend genoeg wel voor om zijn weg verder te zetten.

"De afgelopen dagen waren wat vermoeiend", vertelt Bystrøm aan Eurosport. "Ik voel me nu beter en ik hoop dat het ergste voorbij is."

Milde symptomen

Hij zou slechts lichte symptomen hebben en kiest er daarom voor om de Giro niet te verlaten. "Als ik koorts zou hebben en me slecht zou voelen, zou het iets anders zijn geweest. Maar ik heb slechts milde symptomen en ik ben wat moe. Dat is normaal na al die zware etappes."

Bystrøm hoopt zelfs nog een ritzege te kunnen winnen. "Als iedereen met een positieve test naar huis zou gaan, zouden er bijna geen renners meer in Rome aankomen."

Juan Ayuso

Bystrøm is overigens niet de eerste renner die in een grote ronde verder blijft fietsen met corona. Zo testte Juan Ayuso vorig jaar tijdens de Vuelta ook positief, om vervolgens op het podium in Madrid te eindigen.

Geen categorie
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023