Indrukwekkende Puck Pieterse is Europees kampioene op de mountainbike

Puck Pieterse blijft maar verbazen op haar mountainbike. Na twee wereldbekerzeges, verovert ze nu ook de Europese titel.

In het Poolse Krakau worden dit weekend de Europese kampioenschappen crosscountry verreden, als onderdeel van de Europese Spelen. Bij de vrouwen ging de zege naar het amper 21-jarige supertalent Puck Pieterse. Een jaar geleden veroverde ze nog de Europese titel bij de beloften. Pieterse volgt de Francaise Loana Lecomte op.

Haar start verliep nochtans niet zo goed. Na vijf minuten snelde ze op het eerste klimmetje echter al naar de kop van de wedstrijd. Ze haalde meteen uit met een flinke demarrage. Enkel wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot kon haar tempo volgen.

Al in de openingsronde ging Pieterse tegen de vlakte, maar ze kon snel haar weg verder zetten. In de tweede ronde liet ze ook Ferrand-Prévot achter. Ze bouwde haar kloof uit tot een halve minuut, maar de Zwitserse dames, onder impuls van Jolanda Neff halveerden die voorsprong tot 12 seconden. Die inspanningen bekochten ze al snel, waardoor Pieterse solo naar Europees goud reed. Toen ze over de finish bolde, schreeuwde ze haar vreugde uit.



De Oostenrijkse Mona Mitterwallner snelde naar een zilver medaille. Het brons is voor de Zwitserse Sina Frei. Anne Terpstra werd knap zesde.

Nieuws
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland