Van Baarle geeft toe dat Jumbo-Visma groter verlies had verwacht: 'Denk niet dat we mogen klagen'

Een indrukwekkende Dylan van Baarle was na Sepp Kuss de beste helper van Jonas Vingegaard op de Grand Colombier.

Tour de France 2023 - stage 11

Wout van Aert, Tiesj Benoot en Wilco Kelderman konden hun kopman niet echt bijstaan op de slotklim, maar Van Baarle ging mee tot over de steilste stukken. "Het was op zich goed, ja. Het is de bedoeling om zo lang mogelijk Jonas te ondersteunen. Wilco had een iets mindere dag en daardoor moest ik iets langer blijven. Ik zag Wilco uitsturen en dacht: shit, nu moet ik het doen."

Op het steile slotstuk ging Pogacar ten aanval. Vingegaard zat lang in het zog van de Sloveen, maar hij kon het wiel van zijn concurrent niet houden en verloor vier seconden plus vier seconden boni's. "Ik denk dat we niet mogen klagen", aldus Van Baarle. "Zeker op zo'n korte en explosieve dag is Pogacar supersterk. Als Jonas het kan beperken tot acht seconden, mogen we niet ontevreden zijn."

De Nederlands kampioen geeft toe dat ze bij Jumbo-Visma hadden verwacht dat het gat groter zou zijn. "Pogacar is zo explosief. Je kunt dan verwachten dat hij tijd gaat pakken. Als het dan acht seconden is, heeft Jonas het gewoon heel goed gedaan."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023