Michel Wuyts weet: 'Vingegaard is op papier de betere tijdrijder, denken ze bij UAE'

Het verschil tussen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar is nog slechts negen seconden, maar volgens Michel Wuyts ligt de bal bij de Sloveen.

Tour de France 2023 - stage 13

Het belooft een zeer spannende ontknoping van de Tour de France te worden. Pogacar is iets explosiever, maar verder houden hij en Vingegaard elkaar volledig in evenwicht. Michel Wuyts snapt dat Pogacar niet eerder ten aanval trok op de Grand Colombier. "De slotklim had niet het karakter om alle registers open te trekken vanaf de voet", aldus Wuyts in Het Laatste Nieuws.

Desondanks had Pogacar graag om de dagzege gestreden, maar zijn ploeg wist de vluchtgroep niet onder controle te houden. "Het is logisch dat UAE volledig rekende op de sprongkracht van Pogacar. De komende dagen zal de Sloveen wel werk moeten maken om extra seconden goed te maken en voorsprong te nemen, want Vingegaard is op papier de betere tijdrijder, denken ze bij UAE."

Komende dinsdag wacht een zware klimtijdrit van 22,4 kilometer. Wuyts verwacht sowieso dat we nog gekke dingen gaan zien in de laatste week, omdat er al zo hard gekoerst is. "Kelderman en co zaten echt te sterven in het wiel. In Baskenland werd er al enorm hard gekoerst en ook gisteren hebben ze elkaar nog verrot gereden. We zullen nog vreemde dingen zien de komende dagen."

Nieuws
  • Photo: Poolphoto/Cor Vos © 2023