Pogacar mild voor motards die hem hinderden: 'Zal het eindresultaat niet veranderen'

Tadej Pogacar wilde demarreren vlak voor de top van Col de Joux Plane, maar werd gehinderd door motoren die te dicht reden.

Tour de France 2023 - stage 14

Carlos Rodriguez is de verrassende winnaar van de eerste bergetappe in de Alpen. Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard reden elkaar op Col de Joux Plane in de vernieling, maar geen van beiden slaagde erin om de ander te lossen.

Op 500 meter van de top van die beestachtige slotklim, werd de Sloveen echter gehinderd door motoren, toen hij wilde aanvallen. Pogacar had daarna geen zin meer om een nieuwe demarrage te plaatsen en op de top pakte Jonas Vingegaard ook nog eens de boniseconden mee.

Weggegooide cartouche

Koersvervalsing of niet, na afloop was de Sloveen opvallend mild voor de Franse motards. "Ik wilde nog één keer voluit gaan en alles geven gedurende een minuut", vertelde hij in het flasinterview. "Het was een weggegooide cartouche, maar het is wat het is. Het was een beetje zonde, maar het zal het eindresultaat niet veranderen."

Verder spreekt hij van een harde, maar geslaagde dag in de Alpen. "Jumbo-Visma reed supersnel en ik heb het geprobeerd, maar Jonas was sterk genoeg om terug te keren. Ik wilde het daarna kort voor de top nog eens proberen, maar dat is niet gelukt. Het was een goeie dag."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023