🎥 Benoît Cosnefroy houdt halt op Joux Plane... om te feesten met Franse supporters

Benoît Cosnefroy nam op de loodzware Col de Joux Plane even de tijd om een kort feestje te bouwen met de fans langs de weg.

De boog kan niet altijd gespannen staan in de Ronde van Frankrijk. Dat bewees Benoît Cosnefroy tijdens de 14e Touretappe met aankomst in Morzine. De Fransman hield op de beestachtige slotklim Col de Joux Plane even halt om te feesten met de talrijk opgedaagde Franse supporters.

Voor de klimmer van AG2R-Citroën was het immers een etappe in eigen regio. Cosnefroy woont in La Motte-Servolex, in het departement Savoie.

Op beelden die via sociale media verspreid werden, is te zien hoe een uitzinnige massa helemaal gek wordt wanneer Cosnefroy plots van zijn fiets stapt. Hij drinkt zelfs een glas mee en gaat vervolgens al zingend en dansend aan het feest met zijn fans. De beelden kan u hieronder bekijken.

Na het korte feestje zette Cosnefroy zijn weg weer verder. Hij moest immers nog de top van Col de Joux Plane bereiken en vervolgens recht zien te blijven in de gevaarlijke afdaling. Hij finishte uiteindelijk als 132e op 37'29" van ritwinnaar Carlos Rodriguez. Voorlopig is zijn beste resultaat een 23e plaats in de achtste etappe naar Limoges.

Tour de France
  • Foto: Twitter/Julien Trivero