Meerdere teams klagen over hotels in Tour: 'Kamer van twee op twee meter zonder airco'

"De Tour win je in bed", zei Joop Zoetemelk ooit. Alleen hebben veel renners de voorbije dagen een slechte nachtrust gehad...

Tour de France 2023 - stage 03

Niet alleen tijdens de koers, maar ook naast de koers wordt er met ongelijke wapens gestreden. Vooral wat de accomodatie betreft. De teams van Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar hebben het goed getroffen. Jumbo-Visma verblijft tijdens de Alpenritten in een hotel in Saint-Grervais-Les-Bains. UAE Team Emirates koos voor Megève, dat op dezelfde hoogte (900 meter) ligt.

Andere ploegen hebben dan weer minder getroffen. De vele bergen in de Alpen impliceren namelijk dat iedereen op een andere hoogte verblijft. Vooral de renners van Intermarché-Circus-Wanty hebben reden tot klagen. "Onze hotelkamer was zo klein - twee op twee meter - dat ik mijn valies niet kon openklappen", zegt Mike Teunissen aan NOS.

"Er was zelfs geen airco. Zonder slaappil was in slaap vallen niet mogelijk. Ongelofelijk dat zoiets kan tijdens een van de grootste sportevenementen van de wereld. Mochten tennissers op Wimbledon of voetballers in de Champions League zoiets tegenkomen, draaien die zich meteen om."

1400 meter

Het hotel van Lotto Dstny en Lidl-Trek is dan wel weer degelijk. Alleen slapen ze in Saint-Gervais Mont-Blanc, op 1400 meter hoogte. Jasper Stuyven vertelt aan Het Laatste Nieuws dat hij moeilijk de slaap kon vatten. "Ik voel mij minder goed hersteld dan normaal. Niet ideaal met al die bergritten."

Victor Campenaerts ziet ook voordelen. "Met deze korte hoogteprikkel zullen we pieken in Parijs", lacht hij.

Tour de France
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023