Pogacar beleefde niet zijn beste dagje: 'Maar de Tour is nog niet gedaan'

Tadej Pogacar zal over geweldige klimmersbenen moeten beschikken, als hij Jonas Vingegaard nog uit het geel wil rijden.

Tour de France 2023 - stage 16 ITT

Na het secondespel van de voorbije twee weken, leek ook de klimtijdrit naar Combloux de strijd om eindwinst in de Tour alleen maar spannender te maken. Dat draaide anders uit. Jonas Vingegaard reed naar eigen zeggen zijn 'beste tijdrit ooit'. Hij was maar liefst 1'38" sneller dan Tadej Pogacar. In het algemene klassement bedraagt het verschil tussen beiden nu 1'48".

"Ik kon niet beter, ik heb alles gegeven", vertelde Pogacar aan Sporza. "Het was misschien niet mijn beste dag. Ik had niet verwacht dat het verschil zo groot ging zijn. Ik doe het zelf ook goed met mijn 2e plaats. Hopelijk gaat het morgen beter."

Toch geeft hij zijn droom om voor de derde keer de Ronde van Frankrijk te winnen, nog niet op. "De Tour is nog niet gedaan. Jonas heeft me veel tijd aangesmeerd. We proberen dat nog goed te maken, maar het wordt heel moeilijk."

Aan de voet van de slotklim wisselde de Sloveen naar zijn gewone wegfiets. Vingegaard deed dat niet. Verstandige beslissing? "Dat denk ik wel. Ik voel me comfortabeler op mijn wegfiets. Dat heeft me slechts enkele seconden gekost."

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023