🎥 Belgische junior sleutelt al rijdend aan voorwiel tijdens WK

Sente Sentjens haalde tijdens het WK voor junioren halsbrekende toeren uit om een probleempje met zijn voorwiel op te lossen.

Veiligheid is de laatste jaren een heel belangrijk thema geworden in het wielrennen. Parkoersbouwers krijgen de meeste kritiek over zich heen, maar ook de renners dragen verantwoordelijkheid. Dat bewees Sente Sentjens tijdens het WK voor junioren in Glasgow.

De 17-jarige Belg liet zich uitzakken naar de volgwagen vanwege een mechanisch defect aan zijn fiets. Van de mecanicien in de wagen kreeg hij een inbussleutel, waar hij zelf mee aan de slag ging. Al rijdend leek hij de steekas van zijn voorwiel vast te draaien. En dat terwijl hij met zijn lichaam naar voren gebogen, verder bleef trappen...

De beelden:

Erg gevaarlijke taferelen dus, maar Sentjens bleef gelukkig recht. Hij kon terug de aansluiting maken en finishte op een 14e plek, op drie minuten van kersvers wereldkampioen bij de junioren, Albert Philipsen (Denemarken). Volgend jaar maakt Sentjens de overstap naar Alpecin-Deceuninck. Hij tekende een contract voor drie seizoenen.

Achtergrond
  • Foto: Twitter/John Maguire