Remco Evenepoel: 'Ik kan precies nooit iets goed doen, dat doet soms pijn'

Remco Evenepoel heeft zijn regenboogtrui afgestaan aan Mathieu van der Poel en betreurt het moddergooien tussen zijn vader en Patrick Lefevere.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

De vele klimmetjes en bochten in Glasgow waren dan toch niet helemaal zijn ding. Remco Evenepoel boog op 35 kilometer van de finish het hoofd en neemt afscheid van zijn regenboogtrui. Mathieu van der Poel is zijn opvolger.

"Ik ben niet het type renner die honderdduizend keer kan blijven versnellen en kan blijven optrekken”, zei Evenepoel na afloop aan VTM nieuws. “Op een bepaald moment liepen de benen helemaal vol. Ik kan niet telkens opnieuw optrekken tot 1000 watt."

Evenepoel vond de lokale omloop 'iets te technisch en iets te explosief'. Hij heeft zich dan ook niet echt geamuseerd. "Het stratencircuit was geschift. Ik heb snel aan Tiesj en Wout gezegd dat het er bij mij niet inzat. Ik heb de koers dan maar proberen hard te maken voor Wout. Iemand van ons moest wegraken, op dit parkoers was het beter dat Wout mee was dan ik."

Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023

Wout van Aert strandde uiteindelijk op een tweede plek. "Ik vind het jammer voor hem, maar Mathieu was een tikkeltje beter. Ik vind hem een mooie wereldkampioen en waardige opvolger, maar dat waren ze vooraan allemaal geweest."

Moddergooien

Daags voor het WK zorgde zijn vader voor ophef, in een interview met La Denière Heure. Patrick Evenepoel vertelde dat hij niet kon garanderen dan zijn zoon volgend seizoen nog in het shirt van Soudal Quick-Step rijdt. Hij had ook kritiek op de ploeg. Patrick Lefevere reageerde furieus op zijn uitspraken.

Remco Evenepoel is allesbehalve gediend met het partijtje moddergooien van de twee Patricks. "Ze kunnen beter zwijgen", klonk het scherp, voor de start van het WK. Na afloop van het WK, kwam hij er nog eens op terug. "Dat gedoe heeft vandaag geen rol gespeeld, maar het is best dat iedereen mij gewoon laat doen en dat er weinig commentaar komt zowel vanuit entourage als uit medialand.”

“Ik weet wat ik moet doen en wat mij de komende jaren te wachten staat. Het is gewoon vervelend dat er ondanks een mooie periode altijd iets negatiefs naar boven moet komen. Het is precies alsof ik nooit iets goed kan doen. Dat doet soms wel een beetje pijn, maar dat is nu eenmaal het leven van een profrenner", aldus Remco Evenepoel.

Achtergrond
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023