📸 Van Aert wil revanche op WK tijdrijden, kleine Georges helpt alvast met setup van de fiets

Wout van Aert greep zondag andermaal naast een gouden medaille, maar vrijdag volgt op het WK tijdrijden al een nieuwe kans.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

De verzameling eremetaal van Wout van Aert is stilaan indrukwekkend aan het worden. Op de wegrit in Glasgow veroverde hij zijn 11e (!) zilveren medaille. Vrijdag volgt echter al een nieuwe kans op goud. Van Aert kan zich voor het eerst in zijn carrière tot wereldkampioen tijdrijden kronen.

De gedrevenheid is alvast groot. "Wereldkampioen worden op de weg had mijn motivatie volledig kunnen vernietigen", zei hij aan Het Laatste Nieuws. "Dan was het misschien moeilijk geweest om me nog vol te concentreren op de tijdrit. Maar dat is nu dus niet het geval."

Vandaag ging hij alvast het parkoers verkennen. Zijn oudste zoon Georges (2) is meegereisd naar Glasgow en hielp zijn vader alvast een handje. Hij plaatste een drinkbus in de drinkbushouder van zijn fiets. De beelden:



Het parkoers van de tijdrit is overigens helemaal op maat van Wout van Aert. De totale afstand bedraagt 47.8 kilometer en onderweg liggen er, net als in de wegrit, enkele korte klimmetjes. Zijn grootste concurrenten zijn Remco Evenepoel, Filippo Ganna en Stefan Küng.

Pelotonpraat
  • Photo: Kei Tsuji/SCA/Cor Vos © 2023