Van Vleuten was na Tour de France leeg: 'Heb thuis een moeilijke week gehad, uur nodig om te stoppen met huilen'

Annemiek van Vleuten moest in de Tour de France Femmes haar meerdere erkennen in Demi Vollering. Na de tijdrit was ze tot tranen toe geroerd.

Tour de France Femmes stage 7

De wil om te koersen was na de Tour de France Femmes dan ook even een stukje minder. Toch moest ze zich alweer snel opladen voor het laatste wereldkampioenschap uit haar loopbaan. "De tranen na de afsluitende tijdrit kwamen ook wel doordat ik me voor de Tour al besefte dat die wedstrijd mijn allerlaatste grote doel was. Met die mix aan emoties kwam ik thuis. Dat was best lastig, want het was een teleurstelling geweest", vertelde ze op haar eigen website.

In gesprek met het Algemeen Dagblad ging ze iets dieper in op haar emoties na afloop van de Tour de France Femmes. "Ik denk dat ik een uur erover heb gedaan om te stoppen met huilen. Na de Tour heb ik ook best een moeilijke week gehad, thuis. Voelde me gewoon héél leeg. Ik heb altijd van doel naar doel geleefd, en dat is niet meer nu."

Ze omschrijft het als een ballon die leegloopt. "Ik heb altijd veel plezier gehaald uit mezelf vastbijten in een groot doel. Een plan maken en proberen mijn best mogelijke niveau te halen. Ik moet zeggen dat dat voor de Tour eigenlijk wel was gelukt, behalve dat ik de laatste twee dagen iets onder de leden had. De eerste zes dagen waren wel top." Op het WK in Glasgow offert Van Vleuten zich in principe op voor kopvrouw Demi Vollering.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023