Giro d'Italia
Michel Hessmann maakte dit jaar deel uit van de Giro d'Italia-selectie van Jumbo-Visma. Als knecht van eindwinnaar Primoz Roglic toonde hij zijn meerwaarde, terwijl Hessmann bij zijn eerste grote ronde zelf als 33ste eindigde. Eén keer kreeg hij de kans om voor eigen succes te gaan. In de rit naar Rivoli - gewonnen door Nico Denz - kwam hij als negende over de meet.
Tour de l'Avenir
Dat hij goed presteerde, was niet meteen een verrassing. Hessmann finishte vorig jaar namelijk als derde in de Tour de l'Avenir. Lange tijd reed hij in de leiderstrui in de Tour de France voor beloften, maar al met al waren er twee renners net een beetje sterker: Cian Uijtdebroeks en Davide Piganzoli. Hessmann ontbolsterde zich desondanks als potentiële klassementsrenner.
Opleidingsploeg
Hessmann rijdt sinds 2020 in dienst van Jumbo-Visma. De eerste twee seizoenen maakte hij deel uit van de opleidingsploeg, waar hij indruk maakte op de ploegleiding. Hessmann is geboren in Münster op zo'n zeventig kilometer van Enschede. In korte tijd leerde hij dan ook Nederlands. "Voor mij is het niet echt buitenlands, aangezien ik dicht bij de Nederlandse grens woon", vertelde hij eind 2019 op de website van zijn ploeg.
Favoriete koers
Hoewel Hessmann de Giro d'Italia al eens heeft gereden, is zijn favoriete koers de Tour de France. "Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen in optimale conditie is en op de top van zijn kunnen presteert." Al staat de Giro d'Italia óók hoog op zijn lijstje. "Het is een onvoorspelbare race. De Italiaanse manier van koers komt naar boven: agressief en gepassioneerd."
Student
In het interview uit 2019 op de website van Jumbo-Visma kreeg Hessmann de vraag wat hij doet als hij niet fietst. Hij bleek een bezige bij, want naast wielrennen deed hij ook nog een studie. Hessmann studeerde economie aan de universiteit. "Ik ben niet veel aanwezig tijdens de colleges, maar doe veel vanuit huis. Hierdoor kan ik mij beter focussen op het wielrennen."
Voedsel voorkeuren
Tot slot vertelde Hessmann ook over zijn favoriete maaltijd en zijn gebruiken wat betreft eten. "Voor een koers eet ik in de ochtend vaak havermout met pindakaas en veel fruit. In de middag eet ik vooral pasta of rijst, maar er moet dan wel een goede saus bij geserveerd worden. Als het alleen tomatensaus zonder kruiden is, dan heb ik nog liever dat er alleen wat olijfolie met zout op zit."
- Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023