📸 Mathieu van der Poel maakt (deze keer in zwarte broek!) ritje met broer David en vader Adrie

Mathieu van der Poel genoot van een trainingsritje in de regenboogtrui, met broer David en vader Adrie en onder een helderblauwe hemel.

Profronde van Etten-Leur 2023

Het zijn hoogdagen voor kersvers wereldkampioen Mathieu van der Poel. In Glasgow veroverde hij op fenomenale wijze de wereldtitel. Daarna genoot hij in het Spaanse Marbella van een welverdiende vakantie. Vandaag trok hij erop uit met zijn broer David, vader Adrie en ploegmakker Hendrikx Mees.

De vier hebben een stevige rit in de benen. Ze zaten zo'n 4,5 uur op de fiets, goed voor een totaal van 173 kilometer. Het familieritje startte in het Belgische Kapellen waar Adrie woont. Vervolgens staken ze al snel de Nederlandse grens over. Het ging bovendien erg hard, want ze haalden een gemiddelde snelheid van maar liefst 38,1 km/h! Op Instagram deelde Hendrikx Mees een plaatje vanop de vijf kilometer lange Zeelandbrug in Zerikzee.

Foto: Instagram/meeshendrikx

Najaar

Het seizoen zit er trouwens nog niet op voor Van der Poel. Hij heeft nog plannen op de weg, in het mountainbiken én in het gravelen. Op 28 september neemt hij deel aan het Circuit Franco Belge. Drie dagen later doet hij een gooi naar de Europese titel op het EK Gravel in Oud-Heverlee. Op 23 september neemt hij deel aan het testevenement van de olympische spelen in het mountainbiken. Volgend jaar wil Van der Poel immers goud veroveren in Parijs.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023