📸 Nairo Quintana duikt op tijdens Vuelta: 'Vreemd om zelf geen rugnummer te dragen'

Nairo Quintana kwam tijdens de eerste bergetappe in de Vuelta even goeiedag zeggen aan zijn oude collega's in het peloton.

Opvallende gast voor de start van de vierde etappe in Andorra la Vella: Nairo Quintana, die in het prinsdom net als veel andere profrenners een tweede verblijf heeft, kwam er wat landgenoten, oude collega's en kennissen begroeten. Hij nam ook even de tijd om de pers te woord te staan.

De Colombiaan werd vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op het gebruik van de verboden pijnstiller Tramadol. Het middel staat op de verboden lijst van de UCI, maar het betreft geen dopingovertreding. Toch was de inmiddels 33-jarige klimgeit niet langer welkom bij zijn team Arkéa-Samsic. Zelf ontkent hij alle beschuldigingen.

Werkloos

Met uitzondering van het WK in Wollongong en het Colombiaanse kampioenschap op de weg, reed Quintana sinds de Tour van vorig jaar dan ook geen wedstrijden meer. Hij werd ondertussen aan zowat elke WorldTour ploeg gelinkt, maar na meer dan één jaar is er nog steeds geen team dat de gevleugelde klimmer onderdak wil bieden.

Toch blijft de voormalige Giro- en Vueltawinnaar hoopvol. Hij leeft en traint nog steeds als een profrenner en pleistert regelmatig in Andorra om er samen met andere profrenners te trainen in de bergen. Dinsdag passeerde de Vuelta vlak voor zijn deur en dus ging hij een kijke nemen.

Hij ging onder meer de Colombiaanse deelnemers gaan opzoeken, maar ook zijn voormalige baas bij Movistar, Eusebio Unzué en zelfs Matxin Fernández, manager bij UAE Team Emirates. (Lees verder onder de tweets)



"Ik heb de Vuelta altijd een heel leuke ronde gevonden", vertelde hij aan onder meer GCN. "Vandaag was de start vlakbij mijn deur, dus besliste ik om een kijkje te komen nemen en goeiedag te zeggen aan enkele mensen. Het voelt wat vreemd aan om zelf geen rugnummer te dragen. Aan de andere kant was het leuk om nog eens van de sfeer in het peloton te genieten."

Hoopvol

Zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever verloopt wat stroef en het is nog maar de vraag of we Quintana ooit nog terug in actie zullen zien. "Je moet altijd blijven dromen en hoopvol blijven. Ik zal blijven vechten voor wat ik wil en waarvoor ik geboren ben. Ik heb er alles aan gedaan en heb het hele jaar door goed getraind."

Tot slot begint hij te beseffen dat hoop en realiteit steeds verder uit elkaar liggen. "Ik heb enkele gesprekken gehad en ik hoop volgend seizoen terug profrenner te kunnen zijn."

Achtergrond
  • Foto: Twitter/ESPN Ciclismo