Fem van Empel wint heuvelachtige derde rit in Tour de l'Avenir, Shirin van Anrooij trekt sprint aan

Fem van Empel heeft haar allereerste zege op de weg beet. Ze won de lastige derde etappe in de Ronde van de Toekomst.

Sinds dit seizoen heeft ook de Tour de l'Avenir, een hoog aangeschreven rittenkoers voor beloften in Frankrijk, een vrouweneditie. Vandaag moesten de rensters voor het eerst een serieuze klim over: Côte du Thoissia is 4.6 kilometer lang en stijgt aan aan 5.2% gemiddeld. De top lag op 13.5 kilometer van de licht oplopende finish in Val-d'Epy.

De Duitse Antonia Niedermaier, winnares van de openingstijdrit, mocht vandaag de gele leiderstrui aantrekken. Vroege vluchtster Natalie Quinn werd op de slotklim ingerekend door het peloton. Op de top van Côte du Thoissia was dat peloton al flink uitgedund. Een elitegezelschap van 20 rensters trok richting de finish.

In Val-d'Epy werd er uiteindelijk gesprint om de ritzege. Shirin van Anrooij verzorgde de lead-out voor haar medekopvrouw Fem van Empel, waarna Van Empel het ook afmaakte. Het is haar eerste zege op de weg. Dominika Włodarczyk (Polen) werd tweede. Flora Perkins (Groot-Brittanië) strandde op plek drie. Uitslag en beelden:

De Duitse Niedermaier is nog steeds leidster in het algemene klassement. De Briste Anna Sheckley volgt op 14 seconden. Shirin van Anrooij staat derde op 23 seconden. Fem van Empel mag morgen kiezen of ze de punten- of bollentrui wil dragen. Er staan nog twee ritten in de Alpen op het programma en die zijn beiden loodzwaar.

Nieuws
  • Foto: Anouk Flesch