📸 Sepp Kuss neemt het ervan op het podium en zet fles champagne vol overtuiging aan zijn mond

Sepp Kuss won voor de tweede keer in zijn loopbaan een rit in de Vuelta a España. Reden genoeg om een feestje te vieren...

Vuelta Espana 2023 - Stage-6

Kuss was de beste vanuit een omvangrijke kopgroep met daarbij onder anderen ook Lenny Martinez, Romain Bardet, Marc Soler, Wout Poels en Mikel Landa. In de achtergrond deden ook zijn teamgenoten en kopmannen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic uitstekende zaken in het algemeen klassement. Zij dichtten het gat tot Remco Evenepoel grotendeels, terwijl Kuss nu op acht seconden staat van nieuwe leider Martinez.

Genoeg reden tot tevredenheid dus, want na afloop nam de Amerikaan het er gretig van. Na de gebruikelijke tafelen van het champagne spuiten, zette hij de fles niet weg. Maar aan zijn mond. De champagne smaakte blijkbaar goed, want de rasklimmer hield het niet bij één slokje.

Morgen staat er in de Vuelta a España weer een sprintersrit op het programma. Het is biljartvlak, zelfs de Spaans vlakke stukken lijken niet aanwezig. Het is dan ook een nieuwe kans voor onder anderen Kaden Groves en Marijn van den Berg.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023