Remco Evenepoel relativeert tik van Jumbo-Visma: 'Hopelijk was dit mijn slechtste dag'

Remco Evenepoel is in de tweede bergetappe in de Vuelta een beetje door het ijs gezakt. Hij had naar eigen zeggen niet zijn beste benen.

Vuelta Espana 2023 - Stage-6

Bij Jumbo-Visma mogen ze vanavond in het hotel twee keer feest vieren. Superknecht Sepp Kuss schreef de bergetappe naar Pico del Buitre op zijn naam. Kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard pakten op de slotklim een halve minuut terug op hun grote concurrent Remco Evenepoel.

De grote verliezer van de dag is ongetwijfeld Remco Evenepoel, die zijn rode trui ook verloren heeft. De Belgische kampioen moest meteen passen toen Roglic demarreerde. Op het einde van de klim vond hij zijn tweede adem en wist hij het verlies te beperken tot 32 seconden. "Ik voelde me wel oké, maar ik kon niet versnellen toen de anderen gingen", zei hij na afloop aan Het Nieuwsblad. (Lees verder onder de tweet)



"Ik kon niet over mijn limiet gaan. Soms heb je van die dagen. Vandaag was het mijn dag om niet de beste benen te hebben. Het voelde niet alsof ik all out ging, het was meer een soort gecontroleerde inspanning. In de laatste twee kilometer kon ik dan plots opnieuw versnellen. Dat was een beetje raar."

Heel zwaar

De etappe kende een hectische beginfase. Een omvangrijke kopgroep trok ten aanval en daarna viel het niet meer stil. "Het was héél zwaar vanaf de start", zegt Evenepoel. "Toen het even rustiger werd, voelde ik mijn benen zwaarder worden. Ik denk dat ik mijn eigen ritme moest vinden nadat ik een slecht moment had."

Met de top in zicht herleefde Evenepoel en kon hij de schade beperken. "Uiteindelijk ben ik dertig seconden trager dan Roglic en Vingegaard. Als dit mijn slechte dag was, dan is dit nog oké. Hopelijk was dit één van mijn slechtste dagen van de komende weken."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023