De Cauwer maakt zich geen zorgen over Evenepoel na tikje: 'In slotkilometer reed hij sneller dan Vingegaard en Roglic'

Volgens José De Cauwer hoeft Remco Evenepoel niet te panikeren nadat hij op Pico del Buitre een tik kreeg van Jonas Vingegaard en Primoz Roglic.

Vuelta Espana 2023 - Stage-6

De eerste bergetappe in Andorra won hij nog. De tweede bergetappe in deze Vuelta verliep wat moeizamer voor Remco Evenepoel. De Belgische kampioen moest meteen passen toen Primoz Roglic op de zware slotklim demarreerde. Jonas Vingegaard kon wel volgen. De twee kopmannen van Jumbo-Visma pakten zo 32 seconden terug op hun grote concurrent.

Aanvankelijk leek Remco Evenpoel helemaal door het ijs te zakken, maar in de slotkilometer vond hij zijn tweede adem. Evenepoel wist de schade zo te beperken en staat in het algemene klassement nog steeds boven zijn Sloveense en Deense rivaal. Volgens José De Cauwer hoeft Evenepoel dan ook helemaal niet te panikeren. "Er is gewoon een half minuutje af gegaan", zegt de wielercommentator aan Sporza. (Lees verder onder de tweet)

Sneller in slotkilometer

"Je mag deze lijn ook niet doortrekken naar de volgende ritten met aankomst bergop. Het zou fout zijn om te redeneren dat hij daar elke keer 30 seconden gaat verliezen. Hij werd niet weggereden door de tegenstand."

"Evenepoel is ook nooit stilgevallen en heeft zich goed hersteld. Hij is iedereen nog gaan oprapen na de aanval van Roglic. In de laatste kilometer zou hij zelfs sneller gereden hebben dan Roglic en Vingegaard. Dat is straf."

Mas Pineut

De Cauwer vraagt zich zelfs af wat die aanval van Jumbo-Visma nu heeft opgebracht. "Dat ze het aangedurfd hebben om Remco te testen vind ik ook goed, maar achteraf bekeken is vooral Enric Mas de pineut. Die was relatief goed mee, maar hij moet wel de 2 mannen lossen.

De conclusie van de Cauwer is dan ook dat Evenepoel gewoon een mindere dag had. "Misschien had hij last van een darmvirusje. Als er niets aan de hand is zoals een ziekte, dan valt het al bij al nog mee."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023