Geoffrey Soupe verrast met eerste WorldTour-zege na incidentrijke finale in Vuelta

De zevende etappe in de Vuelta kent een verrassende winnaar. Geoffrey Soupe sprintte sneller dan Orluis Aular en Edward Theuns.

Heistse Pijl 2023

De klassementsmannen mochten vandaag de benen even laten rusten. De zevende etappe in de Ronde van Spanje voerde de renners van Utiel naar Oliva, aan de Spaanse kust. Deze rit kon alleen maar uitdraaien op een massasprint en zo geschiedde ook.

Het jonge supertalent Lenny Martinez mocht vandaag de rode leiderstrui aantrekken. José Herrada (Cofidis) en Ander Okamika (Burgos-BH) kozen voor een avontuur in de vroege vlucht. Geraint Thomas, die geen al te beste Vuelta aan het rijden is, kwam onderweg ten val. Hij kon zijn weg wel verder zetten, maar moest even later toch voet aan grond zetten om verzorgd te worden aan zijn linkerknie.

Op 67 kilometer van de finish liet Herrada zich inrekenen door het peloton. Op 41 kilometer van de finish zat ook het avontuur van zijn Spaanse medevluchter Okamika erop.

Kaden Groves pakte de volle buit aan de tussensprint. Remco Evenepoel sprintte deze keer niet mee. Zijn grote concurrent Jonas Vingegaard deed dat verrassend genoeg wel. Het leverde hem twee seconden op.

Finale

Op 10 kilometer van de aankomst gingen heel wat renners tegen de grond. Onder meer Sepp Kuss lag erbij, maar de Amerikaanse superknecht van Jumbo-Visma kon snel zijn weg weer verder zetten. Op 5 kilometer van de aankomst ging het andermaal mis. Thymen Arensman en Romain Bardet waren één van de vele slachtoffers, net als twee renners uit de sprinttrein van Alpecin-Deceuninck.

In de massasprint trok Geoffrey Soupe (TotalEnergies) verrassend aan het langste eind. De Fransman pakt op zijn 35e zijn allereerste zege in de WorldTour en wat voor ééntje! Orluis Aular (Caja Rural) finishte tweede, voor Edward Theuns (Lild-Trek). Uitslag en beelden:

Thymen Arensman werd na zijn val afgevoerd naar het ziekenhuis. De klassementsmannen behouden allemaal hun leiderstrui. Morgen staat opnieuw een bergetappe op het programma.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023