Geoffrey Soupe dolgelukkig na eerste WorldTour-zege: 'Normaal mocht ik zelfs niet mee naar Vuelta!'

Geoffrey Soupe is de verrassende winnaar van de zevende etappe in de Vuelta. De Fransman klopte Orluis Aular en Edward Theuns in een massasprint.

Vuelta Espana 2023 - Stage-7

Geoffrey Soupe (TotalEnergies) beleefde vandaag de gelukkigste dag van zijn leven op de fiets. Op zijn 35e verraste de Fransman met zijn allereerste zege op WorldTour-niveau. Het is nog maar zijn vierde profzege.

"Het is ongelofelijk voor mij en voor het team", begon een dolgelukkige Soupe het flasinterview. "Ik had nooit verwacht dat ik hier kon winnen. Normaal zouden we sprinten voor Dries Van Gestel, maar ik zag hem nergens zitten in de finale en ik zat op kop in de laatste bocht. Ik was verbaasd dat niemand me inhaalde." (Lees verder onder de tweet)



"Een etappe winnen leek onmogelijk omdat het tempo in de massaspsrints zeer hoog ligt. Er was heel wat nervositeit in de finale door de opeenvolging van rotondes en de wind. Net als veel andere renners had ik in de eerste dagen van de Vuelta ook last van een virus."

Soupe mocht normaal gezien niet eens mee naar de Vuelta. "Maar Alexis Vuillermoz kon niet mee door een valpartij, dus mocht ik mijn koffers pakken."

Nieuws
  • Photo: RafaGomez/SCA/Cor Vos © 2023