INEOS Grenadiers komt met positieve update over Arensman: blessures vallen relatief mee

Het seizoen van Thymen Arensman zit erop na een zware valpartij in de finale van de zevende etappe in de Vuelta.

Vuelta Espana 2023 - Stage-7

Tijdens de incidentrijke aanloop naar de massasprint in de zevende etappe van de Ronde van Spanje vonden heel wat incidentjes plaats. Zo gingen op vijf kilometer van de finish enkele renners tegen de grond. Het grootste slachtoffer was Thymen Arensman.

De 23-jarige Nederlander, die in deze Vuelta in dienst van kopman Geraint Thomas rijdt, smakte keihard op het asfalt en bleef liggen. Zijn nek werd gestabiliseerd, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gevoerd.

De wedstrijdorganisatie meldde in eerste instantie dat de jonge klimmer, vorig jaar nog zesde in het eindklassement, zijn sleutelbeen heeft gebroken en een letsel in zijn gezicht opliep. Gisteravond kwam zijn ploeg met een update die wat positiever is.

In een tweet laat INEOS Grenadiers weten dat Arensman in het bijzijn van de teamdokter naar het ziekenhuis werd afgevoerd en dat daar tijdens een CT-scan geen breuken aan schedel en rug aan het licht kwamen, noch ander zwaar letsel.

Ook teamgenoot Geraint Thomas kwam niet ongeschonden uit de strijd, maar hij postte op Twitter dat z'n fiets er erger aan toe is dan hijzelf. Wel liep de Welshman andermaal tijdverlies op. De valpartij gebeurde voor de 3 kilometer en dus werden de 24 seconden die hij later over de streep kwam hem ook aangerekend.

Dit artikel werd vrijdagavond met een andere kop gepubliceerd op basis van informatie van de organisatie en is zaterdagochtend geüpdatet met de nieuwe informatie die de ploeg verstrekte. 

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023