🎥 Vloekende Evenepoel wist niet dat er gesprint werd om ritzege: 'Klaas makker, gij moet dat zeggen hé'

Remco Evenepoel wist niet dat de vroege vluchters al gegrepen waren en is ervan overtuigd dat hij had kunnen winnen.

Tijdens de achtste etappe in de Vuelta a España werd er flink geklommen, maar de ritzege werd beslist in een sprintje. Een elitegezelschap trok richting de finish in Xorret de Cati. Primoz Roglic had de snelste benen en haalde het voor Remco Evenepoel en Juan Ayuso.

Evenepoel wist echter helemaal niet dat de vroege vluchters al ingerekend waren en dat er dus gesprint werd om de ritzege. Na de finish was de Belgische kampioen dan ook flink aan het vloeken. "Klaas makker, gij moet dat zeggen he", riep hij naar zijn ploegleider Klaas Lodewyck. (Lees verder onder de video)

"Ik wist niet dat we voor de overwinning sprintten”, verklaarde hij later. “Ik dacht dat de vlucht nog voor ons reed. De laatste kilometer kreeg ik weinig info via mijn oortje en kon ik door het publiek ook niet veel meer horen, dus wist ik niet dat we de vluchters al gegrepen hadden.”

Evenepoel is ervan overtuigd dat hij had kunnen winnen. “Zo laat ik hier wel de ritzege liggen, want ik sprintte niet voluit omdat ik het niet wist. Ik zette zelfs niet vol aan. Of ik boos ben op Klaas (Lodewyck, zijn ploegleider)? Ja, ik zal hem naar huis sturen”, lacht hij. “Nee, ik zal het waarschijnlijk ook gewoon niet gehoord hebben met al het volk op de klim. Het is gewoon stom, want dit had een mooie tweede ritzege kunnen zijn."

Achtergrond
  • Foto: X/Eurosport Nederland