🎥 Vierende Primoz Roglic spuit fles cava leeg op langsrijdende Filippo Ganna

Een uitbundig vierende Primoz Roglic heeft na zijn ritzege in de Vuelta a España Filippo Ganna te grazen genomen.

Vuelta Espana 2023 - Stage-8

Primoz Roglic heeft zijn eerste ritzege in de Ronde van Spanje beet. Na een dagje klimmen was de Sloveen aan de finish in Xorret de Cati de snelste van een elitegezelschap. Hij klopte een balende Remco Evenepoel, die niet wist dat er gesprint werd om de ritzege.

Cava spuiten

Toen hij op het podium gehuldigd werd als ritwinnaar, vierde hij uitbundig met een fles cava. Omdat Filiippo Ganna toevallig met zijn fiets langs het podium reed, besliste Roglic om een deel van de cava over zijn Italiaanse collega te spuiten. Die trok er zich weinig van aan en reed gewoon verder. De hilarische beelden kan u hieronder bekijken.

Reactie Roglic

Primoz Roglic reageerde na de rit en het spuiten van de cava ook voor de camera's van de Spaanse televisie. We zagen een ontspannen Sloveen, zo beaamde hij zelf ook.

"We zijn nu nog relaxter", zei Roglic na afloop in het flashinterview. "Ik was al ontspannen en nu nog meer. Ik ben blij dat ik hersteld ben van mijn val en geniet heel hard van dit moment. De slotklim en de finish waren heel zwaar en het was mijn allereerste keer hier. Gelukkig had ik nog goede benen en kon ik het afmaken."

Zijn Ploegmakker Sepp Kuss veroverde de rode leiderstrui. Ook daarover liet hij wat los in het flashinterview na zijn zege.

"We hebben nu drie leiders", lacht Roglic. "En misschien komt daar wel nog iemand bij."

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023