Mollema kende dramatisch begin rustdag: 'Gingen binnen een minuut landen toen het vliegtuig opeens vol omhoogschoot'

Bauke Mollema heeft jarenlang ervaring, maar de incidentrijke Vuelta a España van dit jaar maakte hij nooit eerder mee in zijn loopbaan.

Vuelta Espana 2023 - Stage-8

Van zondag op maandagnacht maakte Mollema weer een volgend opmerkelijk hoofdstuk mee. De renner van Lidl-Trek zat in het tweede vliegtuig, het vliegtuig dat niet kon landen in Valladolid. "Ik sliep pas om kwart over 5 's ochtends", aldus Mollema tegen het Algemeen Dagblad.

Toch was de Nederlander in eerste instantie al bijna in Valladolid. "Het landingsgestel was al uit en we gingen binnen een minuut landen toen dat vliegtuig opeens weer vol gas omhoogschoot. Turbulentie en lichtflitsen van het onweer. Vanwege het noodweer konden we niet landen zo bleek. Op zo'n moment knijp je 'm wel een beetje."

Zakje chips

Mollema en onder meer Alpecin-Deceuninck en Team dsm-firmenich vlogen door naar Madrid. Vanuit de hoofdstad volgde nog een reis van drie uur naar Valladolid. "We kwamen om kwart over drie aan in het hotel en hadden nog niet gegeten. Alleen na de koers een herstelmaaltijd. Normaal eet je dan 's avonds weer, maar in het vliegtuig hadden ze niets."

Op het vliegveld sprokkelde Mollema nog een maaltijd bij elkaar. "Eenmaal geland op Madrid moesten we snel naar de bussen voor weer een reis van drie uur. Ik had nog een zakje chips uit een automaat op het vliegveld getrokken en gelukkig had ik een appel bij me. Eenmaal in het hotel kregen we alsnog een maaltijd die de kok van de ploeg had gemaakt."

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023