🎥 Wraak voor gestolen fietscomputer: Filippo Ganna steelt fiets van Lidl-Trek renner

Opvallend beeld aan de start van de 11e etappe in de Vuelta a España: Filippo Ganna reed rond met een gestolen fiets op zijn schouder!

Vuelta Espana 2023 - Stage-8

Eerder in deze Vuelta zagen we al hoe Enric Mas aan het knoeien was met de fietscomputer van Pieter Serry, een voormalige ploegmakker bij Soudal Quick-Step. De kans is vrij groot dat de Spanjaard via de instellingen de taal op Chinees had ingesteld. Jacopa Mosca (Lidl-Trek) ging nog een stapje verder.

De 30-jarige Italiaan stal de fietscomputer van Filippo Ganna en dat liet het Italiaanse tijdritkanon niet zonder gevolgen passeren. Ganna ging nog een stapje dan Mas en Mosca, door de fiets van zijn landgenoot te stelen.

Vooragaand aan de 11e etappe reed Ganna in startplaats Lerma met de fiets van Mosca op zijn schouder. Aan de volgwagen van Shimano liet hij de gestolen waar achter. Mosca kwam zijn tweewieler even later weer ophalen. Lidl-Trek deelde de beelden op sociale media (hieronder te bekijken). "Fiets van Jacopa Mosca te koop. Stuur een berichtje voor meer info", reageerde Ganna.

De 12e etappe verloopt wat golvend met enkele klimmetjes die niet gecategoriseerd zijn. De finish is vlak en ligt in Zaragoza. Naar alle waarschijnlijkheid zal er gesprint worden. Benieuwd met welke wraakactie Jacopa Mosca morgen op de proppen zal komen!

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023