πŸŽ₯ Remco Evenepoel zet journalisten op verkeerde been voorafgaand aan tijdrit

Opvallend beeldje drie uur voor de individuele tijdrit in de Vuelta: Remco Evenepoel liep met een pizza de teambus binnen!

Vuelta Espana 2023 - Stage-10

Renners moeten in een grote ronde een strikt dieet naleven. Zeker een topfavoriet als Remco Evenepoel. Vettige snacks zoals pizza, friet met mayonnaise of een zak chips zijn dan ook helemaal uit den boze. Toen Remco Evenepoel een drietaal uur voor de start van de individuele tijdrit in Valladolid met een pizza in die teambus liep, keken de aanwezig journalisten dan ook vreemd op.

Remco Evenepoel strandde na 25,8 kilometer uiteindelijk op een tweede plek, goed voor een duizelingwekkende gemiddelde snelheid van 55,451 km/h. Hij was 16 seconden trager dan tijdritfenomeen Filippo Ganna. Na afloop gaf hij aan dat hij niet zijn beste dagje had, maar daar heeft die pizza helemaal niets mee te maken.

Journalist Hugo Coorevits vertelde namelijk aan Het Laatste Nieuws dat de wereldkampioen tijdrijden de journalisten op het verkeerde been zette. Na 5 minuten legde hij de doos pizza gewoon terug op de stapel die bedoeld was voor het personeel. Pizza eten voorafgaand aan een intensieve inspanning is namelijk helemaal geen goed idee! (Lees verder onder de beelden).

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door HLN Sport (@hlnsport)



"In pizza zitten veel vetstoffen", legt sportcoach Paul Van Den Bosch ut. "En dat is niet wat je nodig hebt voor een tijdrit. Enerzijds omdat die vetstoffen moeilijk verteerd worden. Dat vraagt veel energie van je lichaam. Anderzijds omdat vetstoffen niet de energie geven die je nodig hebt tijdens zo’n korte maximale inspanning."

Wat je dan wel moet eten? "Normaal gezien wordt er meer dan twee uur voor een inspanning een koolhydraatrijke maaltijd genuttigd zoals pasta, brood of rijst. Belangrijk is daarbij dat het gaat om lichtverteerbare koolhydraten, met weinig vezels."

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos Β© 2023Β© 2023