Evenepoel over koninginnenrit: 'Ik zeg niets meer, want iemand van Jumbo-Visma zit elke dag achter jullie mee te luisteren!'

Zet jullie schrap, want vrijdag wordt de koninginnenetappe in de Vuelta gereden, met finish bovenop de iconische Tourmalet!

Vuelta Espana 2023 - Stage-12

Juan Sebastio Molano (UAE Team Emirates) beschikte vandaag over de snelste benen in Zaragoza. De etappe van morgen is andere koek. De renners moeten tijdens de 13e etappe in de Vuelta namelijk drie loodzware Pyreneeëncols over: Col d’Aubisque (16.6 km, 7%), Col de Spandelles (10.4 km, 8.1%) én Col du Tourmalet (18.8 km, 7.4%).

Tussen de klassementsrenners kunnen we morgen dus vuurwerk verwachten. Remco Evenepoel is momenteel de best geklasseerde topfavoriet (als we Sepp Kuss niet meerekenen). Na de etappe van vandaag had hij echter niet veel zin om zijn tactiek voor morgen uit de doeken te doen.

Afluisteren

"Ik ga niets vertellen, want ik zie dat er elke dag een man van Jumbo-Visma achter jullie rug staat om mee te luisteren", vertelde hij al lachend voor de camera van Sporza. "Ik geef niets meer prijs!"

"Het wordt een belangrijke dag, maar het is moeilijk om te zeggen wat ik ga doen. Je moet eerst en vooral de benen hebben om mee te strijden. Het zal ook afhangen van de vroege vluchters en de sterkte van mijn ploegmakkers. We pakken het dag per dag aan."

Eerste keer Pyreneeën

Voor Remco Evenepoel is de etappe van morgen een ontdekkingstocht, want hij koerste nooit eerder in de Pyreneeën. "Weer een nieuw hoofdstuk voor mij. Ik ben heel benieuwd naar mezelf, Jumbo-Visma, maar ook UAE Team Emirates. Jumbo-Visma staat met drie man in de top-10 dus die zijn sowieso in het voordeel."

Balletje trappen

In een vorig leven was Remco Evenepoel nog een beloftevolle voetballer. Dat hij zijn voetbalkunsten nog niet verleerd is, bewees hij door enkele trucjes met de bal boven te halen, onder toeziend oog van Zaragoza spelers Victor Mollejo en Lluis Lopez. De beelden:

Sepp Kuss trekt morgen in de rode leiderstrui door de Pyreneeën. Hij verdedigt een voorsprong van 1'09" op Remco Evenepoel. Primoz Roglic volgt in het algemene klassement op 1'32" en Jonas Vingegaard staat op 2'22.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023