πŸŽ₯ Remco Evenepoel moet in koninginnenrit al vroeg lossen op Col d'Aubisque

Remco Evenepoel mag zijn rode droom opbergen. In de koninginnenetappe zakte hij al vroeg in de wedstrijd helemaal door het ijs.

Vuelta Espana 2023 - Stage-13

De 13e etappe in de Ronde van Spanje mag gerust als de koninginnenrit beschouwd worden. De renners moeten drie loodzware Pyreneeëncols over: Col d’Aubisque (16.6 km, 7%), Col de Spandelles (10.4 km, 8.1%) én Col du Tourmalet (18.8 km, 7.4%). Op die laatste beestachtige klim ligt ook de finish, op een hoogte van 2115 meter.

Op de eerste klim van de dag ging het al te snel voor Joao Almeida. Enkele kilometers voor de top van Col d'Aubisque moest ook Remco Evenepoel lossen, met nog 89 kilometer te gaan. Wat er precies aan de hand is, is niet meteen duidelijk, maar het zal alvast nog een lastig dagje worden voor de drager van de jongerentrui. De beelden:

Evenepoel wordt in een achtervolgend groepje omringd door vijf van zijn ploegmakkers. De kloof met de klassementsmannen bedroeg op de top al zo'n anderhalve minuut. Een tweede opeenvolgende eindzege in de Vuelta lijkt nu vrijwel onmogelijk.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos Β© 2023