Evenepoel daags na inzinking: 'Heb veel geweend, getwijfeld en slecht geslapen'

Remco Evenepoel kende tijdens de openingsetappe een complete offday en zal zich nu focussen op het winnen van etappes.

Vuelta Espana 2023 - Stage-13

De eerste kennismaking van Remco Evenepoel met de Pyreneeën is er ééntje om snel te vergeten. Al op de eerste klim van de dag zakte hij door het ijs. Na een lange lijdensweg bereikte hij pas 27 minuten na ritwinnaar Jonas Vingegaard de top van de Tourmalet.

Na afloop had de Belgische kampioen niet veel zin om met de pers te praten, wat begrijpelijk is. Later op de avond liet hij via X, het voormalige Twitter, toch nog van zich horen. "Mijn tank was gewoon leeg", schreef hij. Voor de start van de 14e etappe was hij al wat spraakzamer.

Lang seizoen

Evenepoel denkt dat hij misschien wel een verklaring voor zijn inzinking gevonden heeft. "Het is al een erg lang seizoen geweest, misschien is het wel de opstapeling van dat alles", zei hij aan Het Nieuwsblad.

"Ik heb veel koersen gereden en daartussen nog heel wat stages enzo afgewerkt om me optimaal voor te bereiden voor de grote rondes. Wellicht hebben de inspanningen van het voorbije seizoen hun tol geëist."

Geweend

Gisterenavond had Evenepoel het erg moeilijk. “Ik heb heel veel geweend en getwijfeld wat ik nu zou doen, maar ik ben goed omringd door de ploeg en familie en we hebben besloten om de knop om te draaien. Er zijn nog genoeg kansen in deze Vuelta om er iets moois van te maken. Al heb ik natuurlijk wel echt slecht geslapen."

Evenepoel wil zich in het verdere verloop van de Ronde van Spanje focussen op ritwinst. "De vroege vlucht heeft bijna elke etappe de kans om voor de ritzege te gaan. Het wordt eens een nieuwe manier van koersen voor mij. Ik voel me niet ziek of heb niets, dus ga ik ook niet opgeven."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023