Vingegaard én Kuss strooien met lof naar herrezen Evenepoel: 'Zeer indrukwekkend'

Remco Evenepoel is in de Pyreneeën herrezen en zijn grote rivalen bij Jumbo-Visma gunnen het hem van harte.

Vuelta Espana 2023 - Stage-13

Remco Evenepoel zal zijn eerste kennismaking met de Pyreneeën niet snel vergeten. Vrijdag zakte hij helemaal door het ijs en bereikte hij pas 27 minuten na ritwinnaar Jonas Vingegaard de top van de Tourmalet. Daags nadien herpakte hij zich door mee te glippen in de vroege vlucht en solo de loodzware bergetappe te winnen.

Na de finish barstte Evenepoel is tranen uit. Hij is ook de nieuwe bergkoning en wil straks in Madrid graag schitteren in die bollentrui. Zijn grote rivalen Jonas Vingegegaard en Sepp Kuss doen hun af voor de nieuwe bergkoning.

"De manier waarop hij terggevochten heeft is heel erg cool", zei Jonas Vingegaard, die zijn bergtrui verloor aan Evenepoel. "Hij heeft een indrukwekkende koers gereden en het is een verdiende zege voor hem."

Ook Sepp Kuss is lyrisch over de prestatie van Evenepoel. "Ik ben blij voor hem dat hij heeft gewonnen na zijn offday gisteren. Wat hij heeft gepresteerd is zeer indrukwekkend. Er bestaat geen mooiere manier om terug te vechten. We wisten dat hij gemotiveerd was om aan te aanvallen, maar maakten ons er niet echt zorgen over. Wij moesten gewoon gegroepeerd blijven tot de Larrau."

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023