🎥 Evenepoel verrast Bardet met bezoekje aan teambus en twee cadeautjes

Remco Evenepoel kwam Romain Bardet deze ochtend bedanken voor zijn diensten tijdens de loodzware 14e etappe.

Vuelta Espana 2023 - Stage-14

Remco Evenepoel en Romain Bardet waren gisteren, tijdens een loodzware bergetappe, een hele dag samen op pad. Op Puerto de Belagua was de tank van Bardet leeg, waarna Remco Evenepoel solo de top van de slotklim bereikte en de etappe won. De samenwerking tussen de twee klimmers verliep vrij vlot.

"Ik mag Romain en apprecieer hem enorm", zei Evenepoel na afloop aan Het Laatste Nieuws. "Hij is een eerlijke jongen. Wat mij betreft één van de grootste sterren in dit huidige peloton. Hij was de ideale ‘partner in crime’. We werkten goed samen."

Deze ochtend verraste Evenepoel zijn compagnon de route met een bezoekje in de teambus van dms-firmenich. Hij wilde Bardet bedanken voor diens aangename gezelschap en overhandigde hem een Belgische kampioenentrui én de trofee die hij als ritwinnaar kreeg. De beelden:

Ook Bardet had alleen maar lof voor zijn Belgische collega. "Het was echt gek", zei de Franse klimmer. "Je rijdt niet elke dag met een legende op kop van een koers. Hij heeft tachtig procent van het kopwerk gedaan. Maar zelfs in zijn wiel was het verschrikkelijk. Alsof ik tegen de wind in reed."

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023