Remco Evenepoel: 'Heb Vingegaard tien keer moeten uitleggen dat ik niet voor klassemenet ga'

Remco Evenepoel wilde vandaag opnieuw in de aanval gaan, maar daar probeerden ze bij Jumbo-Visma een stokje voor te steken...

Vuelta Espana 2023 - Stage-4

Nadat hij gisteren herrezen was in de Pyreneeën, had Remco Evenepoel in de 15e etappe van de Ronde van Spanje opnieuw zijn zinnen gezet op de ritzege. Al meteen na de start probeerde de nieuwe bergkoning meerdere keren een vroege vlucht tot stand te brengen, maar de mannen van Jumbo-Visma lieten hem niet zomaar rijden...

In het algemene klassement volgde Evenepoel nochtans op bijna 20 minuten van leider Sepp Kuss. Hij hekelt dan ook het feit dat Vingegaard, Roglic en Kuss hem terughaalden na een demarrage. "Meeglippen in de vroege vlucht is plezant. Dan kan ik wat vrijer koersen", vertelde Evenepoel aan Het Nieuwsblad. "Tot het moment dat je ziet dat Jumbo-Visma begint te counteren omdat ze schrik hebben dat ik tijd terug ging pakken in het klassement."

Uitleggen

"Ik heb dan ook tien keer moeten uitleggen aan Jonas Vingegaard dat ik niet meer voor het klassement rijdt. Toch geloofde hij mij niet… Uiteindelijk geloofden ze het dan wel. Ik ga me dinsdag trouwens volledig laten wegzakken en tijd verliezen, zodat ik daarna nog voor een rit kan gaan."

Evenepoel slaagde er uiteindelijk toch nog in om mee te glippen in een ontsnapping met 15 renners. Op de slotklim kon hij echter niet volgen toen ritwinnaar Rui Costa, Santiago Buitrago en Lennard Kämna demarreerden. Evenepoel strandde uiteindelijk op een vierde plek en verstevigde zijn leiderspositie in het bergklassement.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos ┬ę 2023