Zware hersenschudding voor Kevin Nyssen na politieoptreden, ook Quick-Step-verzorger kreeg klappen

Meerdere wielerverzorgers kregen in deze Ronde van Spanje al te maken met onnodig en hardhandig politieoptreden.

Met de Guardia Civil valt niet te sollen. Dat hebben ze in deze Vuelta a España nog maar eens duidelijk gemaakt. Donderdag kreeg Jumbo-Visma verzorger Kevin Nyssen het aan de stok met de Spaanse politie. Hij gaf een agent een duw, nadat Jonas Vingegaard een tik kreeg. Vervolgens werd Nyssen door drie agenten hardhandig tegen de grond gewerkt.

Hij hield er een zware hersenschudding aan over en bleef vandaag in het hotel. "Het gaat redelijk goed met hem, maar hij moet het wel nog rustig aan doen", zegt verzorger Richard Kremers aan Het Laatste Nieuws. "Hij kan zich ook niet zo veel meer herinneren. We worden gewoon behandeld als hooligans." Jumbo-Visma diende ook een klacht in tegen de agenten. (Lees verder onder de video)Na de finish van de 11e etappe vond een gelijkaardig incident plaats. Een enthousiast juichende verzorger van Cofidis stond ritwinnaar Jesus Herrada toen op te wachten aan de aankomst. De Guardia Civil vond het nodig om de man zonder reden hardhandig aan de kant te duwen.

En ook een verzorger van Soudal Quick-Step werd al het slachtoffer van de iets te ijverige Spaanse politie. David Geeroms hield er een verrekking aan zijn arm aan over. "We werden agressief aan de kant geduwd."

"Ze duwden ons achter de dranghekken, maar daar kunnen we natuurlijk niet bij de renners komen. Het was bizar en 'not done’. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Wij doen gewoon onze job, maar de politie denkt dat wij daar staan om de renners te hinderen."

Nieuws
  • Foto: Twitter/Marcello La Gattina