Poels wint na etappe in Tour ook in Vuelta: 'Nu naar de Giro om ook daar een rit te winnen'

Wout Poels heeft op prachtige wijze een Vuelta a España-rit toegevoegd aan zijn palmares. De Limburger versloeg Evenepoel in de sprint.

Vuelta Espana 2023 - Stage-20

Op de laatste klim van de dag was Poels al de beste, maar uiteindelijk kwam hij in een groep met vijf te zitten. Waaronder ook met Remco Evenepoel, maar Poels was in de sprint de beste. "Supermooi natuurlijk", reageerde hij na afloop bij Sporza. "Eerst een rit in de Tour en nu hier. En eerst tegen Van Aert en nu tegen Evenepoel. Dit is een speciale generatie en ik vind het speciaal om ertussen te rijden. En om ze soms te kloppen is helemaal mooi."

Poels ging al aan op zo'n vierhonderd meter van de meet. "Soms moet je op gevoel koersen. Ik wilde eerst pas na de bocht gaan, maar ik zag dat ze een beetje twijfelden. Ik dacht: als ik vol aanga en de bocht instuur, sla ik een gat. Ik weet dat ik een lange sprint in me heb, en uiteindelijk was het net genoeg."

Op zijn 35ste wint Poels zodoende een etappe in de Tour de France en Vuelta a España. "Ik ben als een fles wijn: hoe ouder, hoe beter. Het kan verkeren. Nu moet ik maar naar de Giro d'Italia om in alle drie de grote koersen een rit te hebben gewonnen."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023