Vingegaard: 'Scepsis begrijpelijk, maar geloof ons: professionalisme in details maakt enorm verschil'

Na Tourwinst werd Jonas Vingegaard ook nog tweede in de Vuelta a España. Hij stond naast op het podium teamgenoten Kuss en Roglic.

Vuelta Espana 2023 - Stage-21

Dat Jumbo-Visma de Vuelta domineerde, zorgde wederom voor vragen over hun overmacht. Net als tijdens de Tour de France. En net als in Frankrijk nam Vingegaard ook deze keer de ruimte om kritische vragen te beantwoorden. "Scepsis die begrijpelijk is", aldus Vingegaard tegen Het Laatste Nieuws. "Maar wat mensen ook moeten snappen is hoeveel we hiervoor opofferen en hoe diep we in de details gaan om onszelf te perfectioneren en dit voor mekaar te krijgen."

"Geloof ons: dat maakt echt wel een enorm verschil", vertelt Vingegaard, die in de Vuelta ook nog twee etappes wist te winnen. "In die zin kan je momenteel nergens beter zitten dan bij Jumbo-Visma. Alles wat de ploeg doet, doet ze superprofessioneel."

Kritische blik

Al benadrukt de Deen nogmaals dat het niet slecht is om een kritische blik te hebben. "Zolang we er maar met z'n allen kunnen over praten. En zo kunnen voorkomen dat, wat twintig jaar geleden is gebeurd, zich hopelijk nooit meer herhaalt. Ik kan alvast met honderd procent zekerheid zeggen dat mijn twee collega's hier niets doen wat niet mag. En dat geldt ook voor mij."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023