Michael Boogerd vindt dat Van der Poel zich vol op wegkoers moet richten in Parijs: 'Weinig renners die hem kunnen kloppen op dat parkoers'

Michael Boogerd vindt dat Mathieu van der Poel zijn mountainbike-ambities in de ijskast moet zetten. De wegrit tijdens de Spelen is hem op het lijf geschreven.

Mathieu van der Poel gaf de afgelopen week wat interviews waarin hij de nodige scenario's schetste over hoe hij het seizoen 2024 gaat aanpakken - in het komende nummer van Wieler Revue, de seizoensspecial hebben we zelf een uitgebreid interview met MVDP.

In het nummer dat net in winkel ligt en hier online is te bestellen laten we wielerkenners reageren op de stelling 'Mathieu van der Poel moet op de Olympische Spelen de mountainbike links laten liggen en vol voor de wegkoers gaan'. Hier lees je wat Michael Boogerd daar op te zeggen had.

"Ja, ik vind van wel. Ik denk dat als hij er echt vol voor gaat, er weinig renners zullen zijn die hem kunnen gaan kloppen op dat parkoers. Maar dat is ook een beetje afhankelijk van hoe de wedstrijd loopt."

Op het lijf geschreven

"Een olympisch kampioenschap is natuurlijk wel een beetje anders, aangezien je nu ineens maar met vier man per land rijdt. Dus het gaat sowieso niet makkelijk worden. Maar dit parkoers is hem op het lijf geschreven."

"Het schijnt net een Vlaamse klassieker te zijn: heel bochtig en een kasseienklim bij Montmartre die als scherprechter dient. Dus of hij voor de mountainbike of de wegkoers moet gaan? Kijk hij is wereldkampioen op de weg, dat is natuurlijk niet voor niets. Dus ik vind dat hij zich vol daar op moet focussen, absoluut."

Achtergrond
  • Beeld: Instagram Michael Boogerd