Michel Wuyts over Van der Poel: 'Als je ontkent dat hij op de MTB de olympische titel kan pakken, dan zit je met je gedachten op een andere planeet'

Michel Wuyts vindt dat Mathieu van der Poel zijn hart moet volgen, en niet zijn verstand. Hij denkt wel dat MVDP moet kiezen tussen weg en MTB in Parijs.

Gent-Wevelgem In Flanders Fields 2018

Mathieu van der Poel gaf de afgelopen week wat interviews waarin hij de nodige scenario's schetste over hoe hij het seizoen 2024 gaat aanpakken - in het komende nummer van Wieler Revue, de seizoensspecial hebben we zelf een uitgebreid interview met MVDP.

In het nummer dat net in winkel ligt en hier online is te bestellen laten we wielerkenners reageren op de stelling 'Mathieu van der Poel moet op de Olympische Spelen de mountainbike links laten liggen en vol voor de wegkoers gaan'. Hier lees je wat Michel Wuyts daarop te zeggen had.

"Dat is voor hem zelf ook een erg lastig dilemma, denk ik. Maar hij heeft natuurlijk nog wel een rekening openstaan bij het mountainbiken na wat er gebeurd is in Tokio en Glasgow. Ik ga ervan uit dat hij emotioneel gezien die rekening gaat willen verheffen en gaat kiezen voor de mountainbike."

"Ik ben altijd van oordeel dat het hart voorrang moet krijgen boven het gezond verstand. En volgens mij ligt dat hart van Van der Poel bij de mountainbike. Dat is een speeltuin voor hem, daar voelt hij zich thuis."

Tekst gaat verder onder de advertentie

Halve Fransman

"Maar de lokroep van de wegrit zal ook zeker spelen bij hem, als je kijkt naar het parkoers en de Franse inslag met de geschiedenis van zijn opa en ex-renner Raymond Poulidor. De populariteit van Van der Poel als hij op Franse bodem zijn opwachting maakt is enorm. Hij wordt overal in Frankrijk dolenthousiast onthaald. Dat zag je vroeger op de crossen al. Een halve Fransman is het eigenlijk."

"De vraag is of de dubbel ondoenbaar is. De olympische wegrit is dit keer naar achter geschoven, waardoor die dichter op de mountainbikerace zal zitten. En dan vrees ik dat dat heel lastig wordt om te combineren. Dus hij zal moeten kiezen. Hij zal wel wat mountainbikewedstrijden moeten gaan rijden dit seizoen om zichzelf van een goede startplek te verzekeren."

"Er zijn mensen die beweren dat als Van der Poel tijdens het WK mountainbike in Glasgow niet was gevallen, hij nooit gewonnen zou hebben. Maar we hebben het wel over Van der Poel, hè? Als je ontkent dat hij op de mountainbike de olympische titel kan pakken, dan zit je met je gedachten ergens op een andere planeet."

Achtergrond
  • Photo NV/PN/Cor Vos © 2018