Niermann over Vingegaard: 'Had in aanloop naar Tour minstens centimeter haar op benen staan, hij geeft niets om etiquette'

Grischa Niermann komt met mooie anekdotes over Jonas Vingegaard. Haar op de benen, Birkenstocks en verstrooidheid!

Team training for the UCI WorldTour Milano - Sanremo

Ons nieuwe magazine, eindejaarsspecial, ligt in de winkel (of je bestelt 'm online hierrrrr). Daarin hebben we een exclusief interview met Jonas Vingegaard zelf - we zochten hem op in Denemarken. Maar we laten ook ploegleider Grischa Niermann aan het woord over hem.

Birkenstocks

De Duitser vertelt onder andere over de mens Vingegaard, die wars is van ijdelheid. Met een paar mooie voorbeelden maakt hij duidelijk hoe het de Deen allemaal niet zoveel uitmaakt hoe hij erbij loopt. Dat gaat in eerste instantie over het schoeisel en de sokken van Vingegaard.

"Hij geeft er niets om als hij in de gele trui rijdt en drie weken in het middelpunt van de aandacht staat, maar dat zijn sokken na drie weken koers grijs zijn geworden en niet meer spierwit zijn. Dat vindt hij geen probleem. Of hij komt naar de Tour met alleen zijn Birkenstocks. Naast zijn koersschoenen natuurlijk."

Haar op de benen

We werken wat naar boven toe op het lijf van Vingegaard, want boven zijn voeten zitten z'n benen en die zijn lang niet altijd op z'n wielrenners geschoren. Het tekent de relaxte Vingegaard volgens Niermann.

"Hij is heel relaxed en ja, soms misschien een beetje verstrooid. Als hij een keer zijn shirt vergeet, zal hij zich daar niet druk om maken. Ik hamer er ook altijd op dat hij zijn benen tijdig scheert, want zowel op stage in het voorjaar als de stage in aanloop naar de Tour de France had hij minstens een centimeter haar op zijn benen.

Niermann zou dat zelf nooit hebben gedaan, maar kan erom lachen. "Als ex-prof vind ik dat natuurlijk niet kunnen, haha. Ik lach met hem en geef hem mee dat het eraf moet voor hij gaat koersen. Hij trekt zich gewoon weinig aan van de etiquette in het peloton."

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023