Pidcock gaat voor Tour de France-klassement: 'Ik heb nog veel te bewijzen als klassementsrenner'

Tom Pidcock maakte een goede indruk in de eerste cross van zijn seizoen, maar ook voor hem is het veld ter voorbereiding op de weg.

X2O Trofee Herentals elite men 2023

In gesprek met WielerFlits vertelt hij over zijn grote doelen voor 2024, maar ook over de cross in Herentals. "Meer kan ik niet vragen. Dit is een goede start van mijn winter. Het ding is: je voelt je tijdens de allereerste cross wel fit, maar tijdens de wedstrijd zelf kun je vaak niet sneller. Er is nog wel progressie mogelijk."

Dat zal nodig zijn ook tegen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "Mijn enige doel deze winter is om met ze mee te strijden. Natuurlijk wil ik als het kan ook een cross winnen, maar het in de kerstperiode uitvechten met Wout en Mathieu is wat ik vooral wil doen. Dat was vorig seizoen heel leuk."

Het programma van Pidcock voor het wegseizoen staat nog niet volledig vast. "Vorig jaar heb ik de Strade Bianche gewonnen, het was mijn eerste grote zege op de weg. Daar wil ik graag een vervolg aan geven. Ik wil graag voortbouwen op vorig seizoen. De Tour wordt waarschijnlijk ook een doel, ja. Het zal een beetje gelijkaardig zijn aan vorig jaar. Ik heb nog veel te bewijzen als klassementsrenner."

Cyclocross
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023