Wout van Aert na demonstratie Van der Poel: 'Ik ben blij dat ik nog op tijd binnen was, haha'

Het eerste deel van het duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert heeft een duidelijke winnaar opgeleverd.

elite Exact Cross trophy on the Zilvermeer Mol 2023 men

Van der Poel reed namelijk in de derde ronde weg en won uiteindelijk met een voorsprong van meer dan een minuut op Van Aert, terwijl de Belg zelf op zijn beurt ver voorbleef op nummer drie Niels Vandeputte. "Ik ben eigenlijk wel tevreden, want er zat niet meer in", vertelde hij na afloop tegen Sporza. "Mathieu zette me al snel onder druk en daardoor maakte ik veel foutjes in het zand. Ik kon vandaag nog geen weerwerk bieden."

In het zand voelde Van Aert zich niet echt comfortabel. "Met veel zandstroken als in Mol moet je eigenlijk een beetje overschot hebben. Als je onder druk staat, wordt het op het zand steeds moeilijker. Het tweede deel ging eigenlijk beter. Ik had één of twee rondes nodig toen Mathieu wegreed, maar vanaf dan ging het op technisch vlak een stuk beter."

Is hij geschrokken van het verschil? "Nou, ik had gehoopt langer mee te kunnen, maar er zat niet meer in. Ik had hier rekening mee gehouden. Het is wat het is. Het ging nog iets minder vlot bij mij dan gewoonlijk. Het zand liegt niet en dan worden de verschillen snel blootgelegd. Ja, er werd heel snel gereden, maar dat lag niet aan mij, hè. Ik ben blij dat ik nog op tijd binnen was", sloot Van Aert af met een grap.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023