Tom Meeusen werd in Mol bijna buiten tijd gereden door Van der Poel: 'Vroeger ontnam hij mijn moraal op stage al, haha'

Tom Meeusen boekte in het verleden grote zeges in de cross, maar in Mol werd hij bijna uit koers gereden door Mathieu van der Poel.

Jaarmarktcross of Niel elite men 2023

Meeusen werd tiende in Mol en was daarmee de laatste crosser die werd opgenomen in de daguitslag. Hij finishte op vijf minuten en 33 seconden op Van der Poel. "Toen ik bij Mathieu in de ploeg zat en samen met hem trainde, pakte hij mijn moraal al af", lachte Meeusen in Het Nieuwsblad. "Dan gingen we drie weken samen op stage, maar waar hij na afloop vloog, ging ik een klein beetje vooruit. Dan zie je dat er voor kampioenen andere wetten gelden."

Het had zomaar gekund dat Meeusen de uitslag eigenlijk ook niet hoorde te halen in Mol. "De commissarissen hebben helemaal op het einde ook op mij gefloten. Maar ze stonden niet in het midden van de baan, dus ben ik maar doorgereden. Uiteraard waren de omstandigheden speciaal: Mathieu vliegt door het zand en is fysiek nog eens twintig procent beter. Met een rondje van nog geen zes minuten: dan word je met die regel van 80 procent al snel uit koers genomen."

Meeusen kon er al met al wel om lachen. "Het is echt niet goed voor het hoofd als je op twee rondes van het einde beseft dat je moet versnellen om in koers te blijven. Ik hoorde aan het publiek dat Mathieu niet meer zo ver achter zat, dus heb ik nog even een tandje bijgestoken."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023