Koen Bouwman twijfelt aan toekomst bij Team Visma | Lease a Bike: 'Ga praten met andere ploegen'

Koen Bouwman won afgelopen week op knappe wijze de Settimana Coppi e Bartali, maar is niet geselecteerd voor de Giro d'Italia.

Coppi e Bartali 2024 stage 5

Het is een hard gelag voor de Achterhoeker, die de voorbije jaren steevast tot de Giro-selectie van Team Visma | Lease a Bike behoorde:dit jaar laat de ploeg hem thuis, omdat het met Olav Kooij en Wout van Aert voor etappezeges gaat. En dat steekt Bouwman, die in 2022 nog twee ritten won en de bergtrui terug naar huis bracht.

Onaangename verrassing

In gesprek met Bicycling vertelt hij over de onaangename verrassing. "Ik was heel graag gegaan. Iedereen mag weten dat ik teleurgesteld was toen ik het slechte nieuws hoorde. De laatste jaren zat ik aan de goede kant van de streep, nu helaas aan de verkeerde kant. Dat is balen."

Dat betekent dat hij dit jaar überhaupt geen grote ronde rijdt. Waar Bouwman begin 2023 nog tegen Wieler Revue vertelde dat hij in gesprek was over contractverlenging, twijfelt hij daar nu ook aan. Aan het eind van dit seizoen loopt zijn contract af.

"Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik ga praten met andere ploegen. Of al in gesprek ben met mensen", zet hij de boel een beetje op scherp.

Kont tegen de krib

"Ik ben er niet de man naar om nu al de kont tegen de krib te gooien. Helemaal niet. Maar grote rondes zijn zo mooi, daar kom ik het beste tot mijn recht. Ik weet heel goed waar mijn beperkingen liggen, maar als ik zelfs in dienst van de kopman niet mee mag naar het allermooiste wat het wielrennen te bieden heeft, zet dat ook mij aan het nadenken."

Achtergrond
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2024