Tom Pidcock afgevoerd naar ziekenhuis na val tijdens verkenning tijdrit Ronde van het Baskenland

Tom Pidcock ziet zijn ideale aanloop naar de Ardennenklassiekers grondig verstoord worden...

Volta ao Algarve em Bicicleta 2024 stage 2

De Ronde van het Baskenland eindigt voor Tom Pidcock nog voor die officieel op gang getrokken is. De Britse alleskunner kwam stevig ten val tijdens de verkenning van de openingstijdrit en is naar het ziekenhuis gevoerd voor verder onderzoek.

Statement

“Tom Pidcock kan helaas niet van start gaan in de Ronde van het Baskenland na een val tijdens een verkenning van het tijdritparkoers”, klinkt het in het statement van zijn team INEOS Grenadiers.

“Na overleg tussen onze teamarts en het medische team van de wedstrijd is Tom naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor verdere controle.” Het is vooralsnog niet duidelijk welke verwondingen hij heeft opgelopen.

Het lijkt erop dat Pidcock zich wel degelijk flink bezeerd heeft. Op beelden is namelijk te zien hoe hij door iemand van de ploeg uit de bus naar de ziekenwagen gedragen werd. Ze werden vergezeld door drie ambulanciers.

Heuvelklassiekers

Die val komt erg ongelegen. Pidcock richt zijn pijlen dit voorjaar namelijk op de Ardennenklassiekers, die over twee weken van start gaan. Op zijn programma staan de Amstel Gold Race (14 april), de Waalse Pijl (21 april) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag 21 april).

Pijn aan heup

UPDATE: Pidcock kreeg goed nieuws van de artsen. Hij houdt geen noemenswaardige verwondingen over aan de val. "Bedankt voor alle berichten die ik ontvangen heb", zei hij in een videoboodschap.

"Ik ben vandaag helaas niet kunnen starten in het Baskenland. Ik ben gevallen tijdens de verkenning. De wind blies me onderuit. Gelukkig brachten de scans niets aan het licht. De komende dagen is het afwachten. Ik voel me nu namelijk niet zo goed. Mijn heup is zwaar geraakt. Ik kan er nauwelijks op steunen. Nu keer ik terug naar huis.”

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024