Hard verdict voor Reusser na val in de Ronde: 'Ik kan amper eten, praten en lachen'

De Zwitserse kampioene mag naar alle waarschijnlijkheid een streep door de resterende voorjaarsklassiekers trekken.

Ronde vanVlaanderen women 2024

SD Worx kende zondag een absolute baaldag. De beste vrouwenformatie ter wereld haalde het podium in de Ronde van Vlaanderen niet en ze verloren ook nog eens één van hun speerpunten. Na amper 10 kilometer kwam Marlen Reusser zwaar ten val.

Vier weken spalken

"Iemand crashte voor mij en ik kon haar onmogelijk ontwijken", deed de Zwitserse kampioene haar relaas. Ze werd naar een ziekenhuis in België gevoerd en daar werd aanvankelijk een gebroken kaak vastgesteld. Bij thuiskomst kreeg ze een veel harder verdict te horen.

"De huidige Zwitserse kampioen onderging vandaag verdere onderzoeken in Bern met de volgende diagnose: naast de kaak zijn ook beide gehoorgangen en acht tanden gebroken. De 32-jarige wordt dinsdag geopereerd en zal ongeveer vier weken spalken moeten dragen", klinkt het in een statement van de ploeg.

Hoe lang ze in de lappenmand moet liggen is niet duidelijk, maar aangezien Reusser nog een maand spalken moet dragen, ziet het er naar uit dat ze pas na de Ardennenklassiekers terug een rugnummer zal kunnen opspelden.

Smoothies

Reusser zelf laat weten dat het goed met haar gaat en dat ze er vertrouwen in heeft dat ze binnenkort weer helemaal gezond is. Via Instagram deelde ze enkele foto's van haar bezoek in het ziekenhuis en vroeg ze haar volgers om een recept voor smoothies. "Momenteel kan ik moeilijk lachen, eten en praten. Dat zijn net mijn favoriete bezigheden!"

Reusser mocht dit seizoen al één keer juichen, toen ze de tweede etappe in de Ronde van Valencia op haar naam schreef. In Gent-Wevelgem bolde ze in de eerste groep over de streep, maar ze werd door de jury gediskwalificeerd omdat ze na een uitwijkmanoeuvre per ongeluk even op het fietspad belandde.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2024