Bizar: Roglic rijdt mét 'verboden' helm, Evenepoel zonder: 'UCI zei dat het vanaf 1 april verboden is'

Remco Evenepoel en Primoz Roglic hebben er een chaotische eerste dag in de Ronde van het Baskenland opzitten.

Itzulia Basque Country - stage 1 tijdrit

Opvallend beeld in de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland. Soudal Quick-Step en dus ook Remco Evenepoel ging zonder de 'sokhelm' van start. BORA-Hansgrohe en dus ook Primoz Roglic, maakten wel gebruik van die revolutionaire helm.

UCI weet het zelf niet

Die helm was volgens Evenepoel nochtans verboden sinds vandaag. "We mochten er niet mee rijden", zei Evenepoel na afloop aan Sporza. "Maar Bora-Hansgrohe heeft het wel gedaan."

Op de website van de UCI viel dan weer te lezen dat het verbod geldt vanaf 2 april. "De UCI heeft ons een mail gestuurd dat het vanaf 1 april verboden zou zijn. Ze weten het zelf niet, denk ik. In Parijs-Nice was ons al gezegd dat het toen de laatste keer zou zijn."

Geen risico nemen

"Het is speciaal, ja. Ze beginnen van alles te bedenken. Vanochtend zeiden ze twee uur voor de start dat de radiootjes weer op de rug moesten blijven. Ik weet niet wat we ervan moeten maken."

"Als ze dit bericht naar ons sturen, dan is het voor ons vanaf 1 april verboden. Op hun website zetten ze het anders. Wij wilden het risico niet nemen, maar dit heeft het verschil niet gemaakt. Maar het is raar: ze doen wat ze willen."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2024